Köpa klinker online

Söker du efter rätt klinker till badrummet, hallen eller köket? Du får ett lyxigt intryck med klinkerplattor och kan sätta din egen prägel på rummet. Klinker är också hållbart, det har i princip obegränsad livslängd och färgen håller sig densamma. Innan du sätter dig ned och klickar hem några kvadratmeter klinker, finns det några saker du ska tänka på. 

Användningsområde

Leta klinker utefter användningsområde. Beroende på var du ska lägga det, krävs olika typer av klinkerplattor. Om du ska lägga plattorna i ett rum med golvvärme måste klinkerplattorna vara tåliga för detta. Om du lägger klinkerplattor som inte är godkända för golvvärme kan de i värsta fall missfärgas eller spricka på grund av den kontinuerliga värmen. Samma sak gäller om du ska lägga klinker i uterummet eller utomhus. Dessa plattor måste tåla frost, annars kommer de slutligen att spricka.

Rätt sajt

Ta gärna lite tid att hitta rätt sajt att shoppa på. Du kan hitta klinkerplattor på många olika sajter men utbuden kan variera kraftigt. Ofta plockar en sajt in en specifik typ av klinkerplattor eller väljer vissa märken och kollektioner. Om du är ute efter en specifik stil, exempelvis marockansk, kan du hitta butiker som fokuserar enbart på detta. Men för dig som inte riktigt vet vilken stil eller utseende som du vill ha, är det bättre att välja en stor sajt med hundratals olika plattor. Du kan scrolla i lugn och ro och välja ut dem som du tycker är snyggast.

Provplatta

Ska du köpa klinker till badrumsgolvet vill du vara säker på att lägga rätt, när det väl ligger där är det inte så lätt att byta utan att göra om hela badrummet. Du ska leva med de här klinkerplattorna i cirka 15-20 år så du ska älska plattorna som ligger på golvet. Därför är det så viktigt att be om provplattor innan du beställer ett större parti. Att shoppa online är smidigt men just färgåtergivning och glans är svårt att visa på nätet. Det finns inga garantier att din skärm visar färgerna rätt, du kan alltid kalibrera skärmen, men det finns inga garantier på nyansen. Du måste få se klinkerplattorna live innan du bestämmer dig.