Hitta din stil – lätt och billigt

När du vet vad du gillar är det dags att hitta din stil på billigaste sättet. Vi kan så klart yrka på att köpa allt på second hand, men få har en klädstil där allting går att hitta begagnat. 

Välj vad som ska kosta

Fundera på vad du tycker är viktigast med en outfit, det är där du ska lägga pengarna om du ska köpa något som kostar lite mer. Accessoarerna kan vara något att fokusera på. En dyr slips eller hatt är inte lika dyrt som en kostym eller klänning, även om du köper slipsar och hattar av bättre kvalité. Det är alltså billigare att köpa dyrare accessoarer än dyrare plagg. Fina accessoarer kan också dölja eller lyfta en outfit som är billig eller begagnad. En lyxig slips lyfter en vanlig bomullsskjorta som är köpt på rea och en exklusiv hatt kan få en simpel klänning att se ut som Coco Chanels lilla svarta.

Rota i lådorna

Vi samlar på oss mycket kläder genom åren och är ganska dåliga på att slänga eller skänka bort det. Oftast samlas det i påsar och kartonger på vinden. Ta fram dina äldre modeller och se om du inte kan återanvända dem? De kanske kan kombineras ihop på nya och spännande sätt som du aldrig tänkt på tidigare? Sätt på lite bra musik och börja mannekänga framför spegel. Blanda färger, mönster, tyger och lagerpålager tills du hittar en kombination som känns lyckad. Trenden just nu handlar mycket om att leka med det man har och använda sig av flera lager för att skapa ett djupt.