Spara pengar på barnsaker

Att ha barn är aldrig billigt, speciellt inte med alla saker som man vill unna dem. Enligt beräkningar från Swedbank så kostar barn som minst under sitt första år, då endast 1720 kr per månad, något som sedan stiger. Då gäller det att ta vara på alla möjlighet att göra smartare inköp. leksakerSom mest beräknas barnen kostnader vara i de senare tonåren. Då ligger de totala kostnaderna runt 3000 kr plus minus några hundralappar beroende på kön(på grund av skillnad i matkostnader). Nedan tänkte vi gå igenom hur ni kan spara lite pengar på vägen eller lyxa till det för era favoritmänniskor utan att det skall spräcka börsen.

Rabatter och reor

För det första så gäller det att alltid hålla koll på vilka rabatter och reor som gäller. Använd er av en sajt som sammanställer de största besparingarna butiker just nu erbjuder så slipper ni göra grovjobbet själva. Det som återstår är att hålla koll på om just de produkter du är ute efter dyker upp med ett erbjudande som är tillräckligt lockande för att ni faktiskt skall köpa.

Att handla i slutet av säsongen

När det gäller kläder så kan man göra stora besparingar genom att bara vänta några månader efter en ny kollektion har kommit ut. I slutet av säsongen brukar det som bekant vara stora reor på varorna som inte blev sålda. För säsongskläder till de yngsta barnen så är detta dock inte alltid den bästa lösningen då man inte vet vilken storlek de kommer att ha nästa år då samma kläder åter kan användas igen. Där får man helt enkelt hålla koll på tidiga erbjudanden eller man verkligen behöver göra besparingar, köpa begagnat.